Historie firmy

Představení společnosti vyrábějící produkty vysoké kvality s tradicí.

Jméno Zajíček je na Prostějovsku spojováno s řeznickým řemeslem již na začátku minulého století.Tradice poctivého řeznického umu se v rodině přenášela z generace na generaci a neukončilo ji ani totalitní odebrání živnosti.V roce 1999 se Emilu Zajíčkovi podařilo obnovit řeznickou živnost a navrátit tak jméno Zajíček do širokého podvědomí.

Skromný,ale fungující provoz se v Prostějově začal pomaličku rozrůstat,k podnikání se přidaly děti Emila Zajíčka,aby pomohly zajistit kvalitu výroby a odbyt jedinečných a kvalitních výrobků vyráběných podle receptur pradědečka Aloise Zajíčka.Vedení firmy postupně převzali tři sourozenci,kteří v roce 2009 založili společnost s r.o. s názvem Uzeniny Zajíček s.r.o. Provoz se postupně rekonstruoval,v roce 2012 společnost otevřela firemní prodejnu v Prostějově. Díky dobrému vedení a kvalitně odváděné práci zaměstnanců získala prodejna hned v roce 2013 titul

ŘEZNICKO-UZENÁŘSKÁ PRODEJNA ROKU 2013 PRO OLOMOUCKÝ KRAJ

V letech 2017 a 2018 následovalo otevření prodejny v Mostkovicích a v Prostějově v pasáži Anděl . A protože jsme chtěli mít i prodejnu v Olomouci,stalo se tak v prosinci 2019.

V dnešní době ve společnosti Uzeniny Zajíček s.r.o .pracuje v průměru 25 zaměstnanců, kapacita výroby je cca 4 tuny výrobků týdně. Našimi výrobky zásobujeme hlavně naše prodejny,ale i dalších 150 malých prodejen,koloniálů a restaurací v Olomouckém,Zlínském a Jihomoravském kraji.

Můžeme se pyšnit tím,že se nám podařilo udržet vysokou kvalitu našich výrobků bez ohledu na to,jakým způsobem jsou ve většině v dnešní době uzeniny vyráběny.Všechny naše produkty jsou bez separátů a náhražek .Kromě některých ,kde to nedovoluje tradiční receptura,jsou všechny výrobky BEZLEPKOVÉ.

Naše výrobky „ZAJÍČKOVA KLOBÁSA“ a „ZAJÍČKOVA TLAČENKA“ získaly v roce 2015 certifikát

HANÁ REGIONÁLNÍ PRODUKT

V roce 2020 získal náš nejprodávanější výrobek „Zajíčkův uzený bok „ ocenění „Výrobek Olomouckého kraje 2020“.

V roce 2021 naše veškerá uzená masa a zabijačkové speciality získaly certifikát „Haná regionální produkt“

Dalším oceněním ,kterého si velmi vážíme ,je KLASA na výrobky ZAJÍČKOVA TLAČENKA a ZAJÍČKŮV UZENÝ BOK.

V našich plánech je dostavění a rozšíření výrobního provozu ,který se nám v roce 2020 podařilo modernizovat novou výrobní technologií.

Díky našim spokojeným zákazníkům tak máme velikou motivaci jít dál a vyrábět poctivé produkty.